Online åbent hus 27. januar pointer

Kontorassistent i privat virksomhed

Hvis du ønsker at arbejde som kontorassistent, skal du være god til at koncentrere dig om dine arbejdsopgaver, for der sker rigtigt meget omkring dig, når du arbejder på et kontor. Du skal også kunne lide at have kontakt med fx kunder, og du skal være glad for at servicere og hjælpe andre.

Jobbet foregår typisk foran en computer, og du bruger IT til stort set alle opgaver. Derfor skal du have lyst til hele tiden at dygtiggøre dig i forskellige IT-programmer. Du skal kunne både skrive og tale korrekt dansk, og i nogle virksomheder skal du også kunne klare dig på andre sprog.

JOBMULIGHEDER

Alle virksomheder har administrative funktioner i større eller mindre omfang, så der findes kontoruddannede både i store produktionsvirksomheder, i handelsvirksomheder og hos fx ejendomsmæglere eller håndværksfirmaer.

ARBEJDSOPGAVER

Det er meget forskelligt, hvilke administrative opgaver der er i de enkelte virksomheder. Nogle steder arbejder du med mange forskellige administrative opgaver, mens du i andre virksomheder bliver specialiseret inden for fx HR, løn eller økonomi.

Maja Oxholm er kontorelev hos smykkefirmaet Nordahl Andersen. Når Maja Oxholm møder på arbejde om morgenen, ved hun aldrig, hvad dagen bringer. Hun elsker at have mange alsidige arbejdsopgaver, og det har hun i den grad hos Nordahl Andersen, hvor hun arbejder med alt fra økonomi til marketing.

Jeg føler mig som en vigtig del af virksomheden, selvom det er en stor virksomhed. Her er et godt arbejdsmiljø, hvor alle hilser på hinanden. Vi er i alt tre, der er i lære, men jeg føler ikke, at vi bliver behandlet anderledes, end en hvilken som helst anden medarbejder.

Kathrine Baden Sørensen, i lære som kontorassistent Kontoreleven Kathrine føler sig som en vigtig del af Schur
ADGANGSKRAV

Hverdagen hos Nordahl Andersen er meget varierende, og jeg har mange forskellige arbejdsopgaver. Jeg kan godt lide en alsidig hverdag, fordi jeg ville gro fast og kede mig, hvis alle dage lignede hinanden. Jeg sætter pris på at lave alt fra bogføring i økonomiafdelingen til opslag på sociale medier hos marketingafdelingen. Det er fantastisk!

Maja Oxholm, kontorelev Elevpladsen hos Nordahl Andersen blev en ny begyndelse for Maja Oxholm

ELEVPLADS / HOVEDFORLØB

Hovedforløbet varer to år, hvor du er elev i en virksomhed. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, du er elev i, kan se hinanden an.

Skoleophold

Du er elev i to år, og din elevtid veksler mellem undervisning på en erhvervsskole og arbejdet som elev i en virksomhed. Du vil typisk skulle på skole i 7-11 uger inklusiv den afsluttende fagprøve. Skoleopholdene er målrettet specialet administration og indeholder 3 ugers obligatoriske specialefag i administrative planlægnings- og styringsværktøjer. Herudover vælger virksomhed og elev yderligere 3-7 ugers undervisning inden for disse emner:

  • Kommunikation
  • Præsentationsteknik
  • Regnskab og økonomi
  • It-værktøjer.


ELEVLØN

Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

FAGPRØVE

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.

Efter to uger fik jeg mit eget skrivebord, og så sad jeg alene med mine egne opgaver. Min ’buddy’ har selvfølgelig været rigtig god, hvis jeg har haft brug for hjælp, men jeg har hurtigt fået meget ansvar. Det er den helt rigtige elevplads for mig. Jeg har både kundekontakten og sidder ikke bare bag en skærm og ordner regnskaber. Jeg er virkelig blevet kastet ud i det.

Emilie Westenholtz Nielsen, kontorelev Emilies mål som kontorelev er at skabe glade kunder
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lars Henrik Poulsen
M:+45 4212 7231E:lhp@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve
'