Praktik

Alle elever på EUX Business er i praktik i en eller flere virksomheder for at blive afklaret om deres uddannelsesvalg.

I praktikken følger de en helt almindelig hverdag i en virksomhed eller organisation, hvor de får en fornemmelse af de arbejdsopgaver, der er i jobbet.

Her kan du læse om fire elevers oplevelser i deres praktik.

I praktik som kontorassistent 

Mit praktikophold levede op til mine forventninger – og mere til. Jeg fik et godt indblik i arbejdsopgaverne på et kontor og fik et indblik i nogle af de programmer, de arbejder i. Det overraskede mig faktisk, at jeg fik lov til at prøve så meget forskelligt. 

Det bedste ved praktikken var, at jeg oplevede, at jeg kan bruge det, jeg lærer på EUX Business, når jeg skal i lære. Jeg så fx , hvordan de arbejder med kommunikation i praksis, og det er noget af det, vi lærer meget om på EUX Business. 

Praktikken er også med til at afklare mig om, hvor jeg skal søge læreplads efter studieåret. Næste gang vi skal i praktik, vil jeg søge inden for detail eller handel, så jeg har prøvet forskellige retninger.

Julie, elev på EUX Business

I praktik som detailassistent i Matas

Jeg har en drøm om at blive materialist, og jeg valgte derfor at tage i praktik hos Matas. Jeg havde en rigtig god praktik og arbejdede sammen med søde kolleger, der tog godt imod mig. Jeg fik varierede opgaver, og de var gode til at forklare mig om, hvordan jeg skulle løse opgaverne. Jeg prøvede blandt andet at sætte nye varer op og lave displays med spotvarer.

Det overraskede mig, at man laver så meget forskelligt i en butik ud over vejledning af kunderne.

Det er godt at komme i praktik, fordi man kan prøve forskellige uddannelser af, og man lærer mere, end man lige tror, når man er i praktik. Samtidig får man et godt netværk, som man kan bruge senere.

Næste gang vi skal i praktik, vil jeg måske prøve Bahne.

Sofie, elev på EUX Business

I praktik som detailassistent i Føtex

Jeg fik masser af opgaver i Føtex, hvor jeg var i praktik i deres nonfood- og elektronikafdeling. Her havde jeg selv indflydelse på mine arbejdsopgaver. Jeg fik også ansvar for nogle opgaver, og jeg hjalp kunder, så jeg fik et godt indblik i jobbet.

Det kunne være et job for mig! Næste gang vi skal i praktik vil jeg prøve en anden detailbutik.

Rasmus, elev på EUX Business

I praktik som handelsassistent i Stark

I min praktik prøvede jeg stort set det hele: Jeg arbejdede på kontoret, hjalp kunder, pakkede og modtog varer, beregnede tilbud og bestilte varer.

Jeg synes, det sjoveste var at beregne tilbud til fx en kunde, der skal have nye fliser til hele sit hus.

Det er godt at være i praktik, fordi man får et indblik i hverdagen i en virksomhed.

Simon, elev på EUX Business