19. december 2019

Learnmark Horsens hilser nyt håndværkerkollegium velkommen

BRF-fondens håndværkerkollegium tæt på banegården og det kommende Campus rummer i følge Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, mange muligheder, når det efter planen er færdigbygget i 2022.

Et nyt kollegium i Horsens bliver om nogle få år en realitet, når BRF-fonden bygger nyt kollegium, der ud over bolig til 84 unge håndværkere også kommer til at indeholde undervisningsfaciliteter og værksteder. Det er en beslutning, som giver elever på Learnmark Horsens mange fordele, mener direktør Niels Yde.

”Det er et meget seriøst projekt, som BRF-fonden sætter i gang, og jeg er sikker på, at de helt fantastiske rammer vil være med til at løfte prestigen og interessen for håndværksfagene. Vi har ikke et skolehjem, hvor elever, der kommer langvejs fra, kan bo, mens de går på skole hos os. Derfor er vi meget glade for, at BRF-fonden ønsker at bygge et attraktivt håndværkerkollegium i byen. Det giver vores elever særdeles gode vilkår, mens de uddanner sig – også i forhold til fritidsaktiviteter for de unge, der ikke har et netværk i byen,” fortæller Niels Yde.

 

Styrker faglighed på tværs af brancher

BRF-fonden ønsker, at kollegiet skal være en kombination af traditionelle faghøjskoler og moderne højskoler. Her skal der blandt andet være undervisningsfaciliteter, hvor beboerne skal kunne få faglig vejledning.

 

”Jeg ser det som et særligt plus, at vores elever på tværs af brancher kan mødes efter arbejdstid i værksteds- og undervisningsfaciliteterne. Arbejdet her er med til at styrke både deres faglighed og styrke det sociale sammenhold på tværs af håndværksfag,” understreger Learnmark Horsens´ direktør.

 

Tryghed for unge tilflyttere

Uddannelserne til stenhugger og nedriver kan man kun tage i Horsens, og på uddannelserne til tagdækker og brolægger er Learnmark Horsens en af få skoler i hele landet. Det er derfor en særlig stor beslutning for en ung, der ikke bor i nærheden af Horsens, hvis han eller hun ønsker at uddanne sig inden for et område, hvor skolen ligger langt fra hjemmet.

 

”Jeg kan godt forstå, hvis man som 16-årig ikke har mod på at flytte langt væk hjemmefra, selvom ens drømmeuddannelse kræver det – eller hvis forældrene ikke er så vilde med det. Her kan håndværkerkollegiet være en god støtte for de unge, fordi de bor i trygge rammer, og på den måde er kollegiet også med til at trække unge håndværkere til byen,” siger Niels Yde.