26. oktober 2022

60 Learnmark-elever vejleder grundskoleelever på Uddannelsesmessen i Horsens

Omkring 60 elever og 60 undervisere, vejledere og ledere fra Learnmark Horsens’ uddannelser er klar til at vejlede unge og forældre om uddannelsesvalg til Uddannelsesmesse Horsens, der afholdes den 29. oktober 2022.

Forum Horsens fyldes lørdag den 29. oktober 2022 af omkring 7.000 grundskoleelever og deres forældre, når den årlige Uddannelsesmesse afvikles.

De deltager i messen for blandt andet at blive afklaret om, hvilken ungdomsuddannelse de skal vælge efter 9. eller 10. klasse, og de har typisk spørgsmål om ungdomsmiljøet på skolen, hvordan det er at være elev på de forskellige uddannelser, om der er tid til fritidsarbejde ved siden af skole og lektier, det faglige niveau, lektiemængde, og hvordan sammenholdet er i klasserne.

Eleverne på ungdomsuddannelserne er allerbedst til at svare på de spørgsmål, og derfor stiller Learnmark Horsens med et stærkt hold på 60 elever på skolens otte messestande. Derudover deltager omkring 60 Learnmark-undervisere, -vejledere og -ledere.

Ifølge direktør Niels Yde er det store antal deltagere fra Learnmark Horsens et udtryk for, at skolen ønsker at understøtte det gode vejledningsarbejde, der sker i Horsens Kommune og Hedensted Kommune.

Niels Yde 4 2
Grundskoleeleverne og deres forældre sætter en god del af deres lørdag af til at sætte fokus på det fremtidige uddannelsesvalg. Her vil vi gerne bakke op om, at de unge i samarbejde med deres forældre træffer deres uddannelsesvalg på et kvalificeret grundlag. Derfor stiller vi med et særdeles stærkt hold af elever og medarbejdere, så både grundskoleelever og deres forældre kan få svar på de spørgsmål, som presser sig på – både dem, der handler om fagene og det faglige niveau, og dem, der drejer sig om det sociale på uddannelserne.

Niels Yde, direktør

 

Viden om uddannelserne gør valget stærkere

Uddannelsesmessen er med til at skabe et både bredt og grundigt kendskab til de mange forskellige uddannelser, der findes i Horsens – lige fra 10. klasse til erhvervsuddannelser, gymnasieuddannelser og videregående uddannelser.

 

”Viden om de mange uddannelsesmuligheder sikrer, at de unge står stærkere i selve valget, og at de samtidig har en større forståelse for og kendskab til, hvad deres kammerater vælger,” understreger direktøren.

 

Learnmark Horsens-stande på Uddannelsesmessen

Uddannelsesmessen er arrangereret af Horsens Kommune og Hedensted Kommune i samarbejde med ungdomsuddannelserne i de to kommuner. Messen er åben fra kl. 9.00 – 15.30.

  • Learnmark 10
  • Learnmark Business EUD & EUX
  • Learnmark Gymnasium HHX
  • Learnmark Gymnasium HTX
  • Learnmark Tech – Teknologi og transport EUD & EUX
  • Learnmark Tech – Byggeri EUD & EUX
  • Learnmark Tech – Vejledning EUD & EUX
  • Learnmark Tech – Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Derudover kan besøgende på Uddannelsesmessen få et indblik i moderne bæredygtigt byggeri, hvis de besøger de mobile teknologicentre fra Videnscenter for Bæredygtighed og Håndværk.