14. maj 2023

Rejselegater for 120.000 kr. til studenter fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Det er 10. gang, Learnmark Gymnasium HHX & HTX uddeler Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat. I år modtager fire Learnmark-studenter hver 30.000 kr. i tilskud til deres studieophold på et universitet i udlandet.

Til efteråret rejser fire studenter fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX til Singapore, Spanien, Italien og USA. Her skal de studere på universiteter som en del af deres uddannelse, og som tilskud hertil har de hver modtaget et legat på 30.000 kr. fra Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat.

Legatet bliver uddelt en gang om året til HHX- og HTX-studenter fra Horsens, som har en konkret plan for et professionsrettet studieophold i udlandet, som kan dokumentere gode resultater under uddannelsen og har medvirket til at skabe et godt lærings- og skolemiljø – både i gymnasiet og på studiet.

Fredag den 12. maj 2023 blev legaterne overrakt til modtagerne ved et festligt arrangement, hvor legatmodtagernes familier også var inviteret. 

Legatmodtagere 

Kaya Veitlmeier Jensen
Studieophold: University of Deusto i Bilbao, Spanien

 

Ida Marie Thulstrup Pedersen
Studieophold: Università degli Studi de Bologna, i Bologna, Italien

 

Eline Højrup Primdahl
Studieophold: Tulane University i New Orleans, USA

 

Andreas Ladefoged Møller Andersen
Studieophold: National University of Singapore, Singapore.

Vær åben og bed om hjælp

Legatudvalget består af blandt andre legatgiver Henning Skov Jensen, direktør Niels Yde og rektor Sune Agger. Til legatoverrækkelsen fortalte rektoren om sit eget studieophold i udlandet og gav på den baggrund de unge studerende gode råd med på rejsen.

Gennem mit studieophold i USA har jeg erfaret, at man kommer længst og får de bedste oplevelser, når man er åben og ikke er bange for at bede om hjælp. Jeg er helt sikker på, at de legatmodtagere, vi nu sender ud i verden, får nogle uforglemmelige måneder, hvor de skal leve og uddanne sig i en anden kultur og andre måder at undervise på.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Fra Horsens til hele verden

Siden 2013 har Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat hjulpet 29 studenter fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX med at realisere deres udenlandske studiedrømme. Grethe og Henning Skov Jensen har rødder i Horsens, hvor Henning Skov Jensen gik på daværende Horsens Handelsskole. De har i mange år boet i USA, og efter en succesfuld erhvervskarriere over there ønskede ægteparret at inspirere unge i Horsens til også at rejse ud i verden. 

Vi er meget taknemmelige for Grethe og Henning Skov Jensens generøsitet og deres velvilje til at bidrage til, at nogle af vores studenter kan tage en del af deres studier i udlandet. Gennem de seneste 10 år har legatmodtagerne været kloden rundt fra Hawaii til Ho Chi Minh City, fra Sydney, San Francisco til Oslo og London, og vi glæder os til at følge dette års legatmodtagere, når de rejser ud til verdens førende universiteter.

Sune Agger, rektor på Learnmark Gymnasium HHX & HTX

Om legatmodtagerne

Legatoverrækkelse 120523 (60)

Andreas Ladefoged Møller Andersen, 26 år

Tager en dobbeltkandidatgrad i International Business på CBS i København og CEMS Master in Management

Studieophold: National University of Singapore, Singapore

Student fra Learnmark Gymnasium HHX i 2017

 

”Jeg skal studere på et af de bedste universiteter i Asien, og jeg glæder mig til at møde dygtige studerende, forbedre min kinesiske kundskaber og lære tilflyttere fra hele Asien at kende.

 

CEMS er et tilbud til studerende på CBS, så jeg efter to år afslutter med en dobbelt kandidatgrad. En del af CEMS er et obligatorisk 8 ugers praktikophold i udlandet og et studieophold – også i udlandet. Herefter har jeg et rigtig godt pas til en international karriere.

 

Fra midten af juni skal jeg i praktik i en dansk virksomhed, der producerer møbler i Polen og Shenzhen, der ligger i det sydlige Kina. Jeg skal i praktik på det kinesiske kontor, hvor jeg skal lave en markedsanalyse af mulighederne for at komme ind på det kinesiske marked.

 

I januar 2024 starter jeg på universitetet i Singapore, hvor jeg også regner med at skrive mit speciale, som jeg skal aflevere august 2024.

 

Jeg har en iboende nysgerrighed over for andre kulturer. Jeg vil ikke gå glip af noget og rejser derfor gerne for at opleve forskellige kulturer, det anderledes, det ukendte.”

Legatoverrækkelse 120523 (34)

Kaya Veitlmeier Jensen, 25 år

Læser til civilingeniør i sundheds- og velfærdsteknologi på Syddansk Universitet

Studieophold: Studieophold: University of Deusto i Bilbao, Spanien

Student fra Learnmark Gymnasium HTX 2018

 

”Jeg glæder mig til en lærerig oplevelse i et land og en kultur, jeg ikke kender til. Jeg forventer både en faglig og personlig udvikling, hvor jeg bliver sat i nye situationer og skal stå på egne ben.

 

På universitetet i Bilbao har de en linje med computerscience, og den glæder jeg mig til at følge. Det tekniske felt interesserer mig meget, og jeg vil gerne være med til at udvikle teknologier, der kan være med til at aflaste sundhedspersonalet, så der bliver mere tid til patienterne.

 

Legatet giver mig mulighed for at få mest muligt ud af mit studieophold, så jeg fx også kan deltage i fagligt relevante messer.

 

Sunes råd om at bede om hjælp tager jeg til mig. Jeg ved, at jeg får det bedste ud af mig selv ved at spørge andre om hjælp – det kunne vi vist alle blive bedre til. Det er ikke pinligt at spørge om hjælp – det er lærerigt.”

 

Legatoverrækkelse 120523 (22)

Ida Marie Thulstrup Pedersen, 25 år

Læser psykologi på Aarhus Universitet

Studieophold: Università degli Studi de Bologna, i Bologna, Italien

Student fra Learnmark Gymnasium HHX 2016

 

”Jeg forventer, at jeg gennem mit studieophold i Bologna får en unik vinkel på min faglighed. Her kan jeg nemlig få fag inden for erhvervs- og arbejdspsykologi, som jeg ikke kan få på Aarhus Universitet. Og så glæder jeg mig til at få en på opleveren, komme ud af min comfort zone og blive klog på Italiens sprog, kultur og æstetik.

 

Universitetet i Bologna har et godt ry og skulle også være særligt smukt og en oplevelse i sig selv. Det tiltaler mig, at jeg skal bo i en universitetsby, hvor der er mange studerende.

 

Jeg vil læne mig ind i det nye og suge det hele til mig.”

 

Legatoverrækkelse 120523 (47)

Eline Højrup Primdahl, 23 år

Studerer jura på Københavns Universitet

Studieophold: Tulane University i New Orleans, USA

Student fra Learnmark Gymnasium HHX 2018

 

”Jeg havde et ønske om at komme på udveksling i et engelsktalende land, så jeg kan forbedre mit juridiske engelsk. Advokatbranchen er international, og her er det en fordel at have kendskab til de engelske begreber.

 

Jeg glæder mig til at møde en ny kultur og få et internationalt netværk, som jeg kan bruge i min fremtidige karriere.

 

Erhvervsjura på HHX vækkede min interesse for jura, og det er stadig den erhvervsorienterede del af juraen, jeg synes, er spændende. Jeg er i gang med min kandidat, og ved siden af studiet har jeg et studiejob på et advokatkontor. Jeg synes særligt fortolkningsprocessen i løsningen af civile retssager er spændende.”