Theis og Rasmus er Danmarks bedste brolæggere – for 2. år i træk

01. maj 2022

Stærkt samarbejde, høj faglighed og masser af vilje er grundstenene i Theis Laursen og Rasmus Nørregaard Andersens vej til titlen som vindere af DM i Skills 2022. Her repræsenterede de Learnmark Tech og deres mestre Svend Erik Lind A/S, Horsens, og J.A. Brolægning A/S, Herning.

Da vores navne blev råbt op, sitrede det i hele kroppen. Jeg vidste ikke helt, om det var en drøm. Jeg prøvede at få det hele med oppe på scenen – og hold op, hvor er det vildt at have vundet.

Rasmus Nørregaard Andersen, DM-vinder

Sådan sagde Rasmus Nørregaard Andersen umiddelbart efter afslutningsceremonien til DM i Skills 2022, hvor han sammen med sin makker Theis Laursen vandt brolæggerkonkurrencen. 

Her havde de 21 timer til at lægge et påfuglemønster i chaussesten og et plateau med kørebanesten. En svær opgave, hvor påfuglemønstret var helt nyt for dem. 

Stærkt samarbejde

Gennem hele DM i Skills har de to DM-vindere rost hinanden for deres faglighed og flotte arbejde. De havde delt de to delopgaver imellem sig, og deres helt særlige makkerskab og ekstraordinære samarbejde om den fælles opgave bragte dem helt til tops.

Vores samarbejde har været rigtig godt, ja næsten skarpere end det plejer at være. Jeg ville ikke deltage sammen med andre end ham.

Theis Laursen, DM-vinder

Sådan fortæller Theis Laursen, mens han kigger på sin brolæggermakker, der heller kunne forestille sig at arbejde sammen med andre end Theis Laursen til DM i Skills.

Dobbelte DM-vindere

I 2021 var DM i Skills aflyst på grund af corona, men i forbindelse med udstillingen Have og Landskab i Slagelse blev DM for brolæggere afviklet. Her vandt Theis Laursen og Rasmus Nørregaard Andersen også.

Det er vildt at vinde DM for brolæggere to gange i træk! Det er vi stolte af.

Rasmus Nørregaard Andersen, DM-vinder

Theis Laursen har tre gode råd til dem, der også drømmer om at blive Danmarks bedste inden for deres fag:

Spænd hjelmen, lyt til din lærer og tag teorien til dig, hvis du også vil være danmarksmester!

Theis Laursen, DM-vinder

Stolt direktør

Direktør på Learnmark Horsens, Niels Yde, ønsker de nye danmarksmestre tillykke med den flotte sejr til DM i Skills. Samtidig sender han mange roser til alle Learnmark Techs seks deltagere til DM i Skills: De to brolæggere, tagdækkerne Chris Grønbæk Schou og Nicolai Langager og anlægsstruktørerne Rasmus Clausen og Mikkel Zeiler Nielsen.

På konkurrencens første dag var jeg forbi alle vores deltagere, og det var en fornøjelse at opleve deres engagement og målrettethed. De gav alle, hvad de havde i sig - og mere til - for at vise det bedste håndværk og vinde DM-titlen. Og så er jeg imponeret over, at de formår at lukke al den virak ude, der er til DM i Skills, samtidig med at de håndterer konkurrencepresset. Det kræver overskud.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Det understreger Niels Yde, der også sender stor ros videre til faglærerne og mestrene, som har andel i det flotte DM-arbejde. 

Arbejdsmiljøpris til anlægsstruktørerne

Anlægsstruktørerne Rasmus Clausen og Mikkel Zeiler Nielsen, som også tager deres skoleophold på Learnmark Tech, vandt Arbejdsmiljøprisen uddelt af BFA Bygge & Anlæg. 

Arbejdsmiljøprisen gives til dem, der blandt andet har orden og ryddelighed på arbejdspladsen, arbejder godt sammen som team og bruger de nødvendige personlige værnemidler og det rigtige sikkerhedsudstyr.

Fokus på sikkerhed er yderst vigtigt – både når det gælder arbejdet med maskiner og elevernes fysik. Derfor er jeg også stolt af, at vores anlægsstruktører vandt Arbejdsmiljøprisen inden for deres uddannelse.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens