Cater

Med et speciale i smørrebrød og catering er du med til at sætte højt belagt smørrebrød på frokostbordet.

Cater hører under gastronomuddannelserne, hvor dit speciale er smørrebrød og catering.

Fakta

Varighed

3 år og 6 måneder

Økonomi

SU og lærlingeløn

Adgangskrav

Læs mere under adgangskrav

Studiestart

16. januar 2023
14. august 2023

Tilmeld

Læs mere under optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Åbent hus

22. november 2022
Kl. 16.00 - 18.00
Vejlevej 150, Horsens

Oplev undervisningen i værkstederne og i køkkenet på Learnmark Tech EUD & EUX.

Tal med nuværende elever om deres uddannelse og fremtidsdrømme og spørg studievejlederne om fx lærepladser, fagligt niveau og fremtidsmuligheder.

Vi glæder os til at se dig.

Jobbet som cater

Som cater fremstiller og anretter du mange former for varme og kolde retter, hvor du også står for planlægning og indkøb.

Udover madlavning består en stor del af jobbet også af rengøring, afrydning og betjening af kunder.

Emma Cater GF2 Kampagne Billede Til Citat April 2021
Efter min studentereksamen var det planen, at jeg skulle have et sabbatår. Jeg fik job i en virksomhed, hvor jeg tilberedte mad. Det blev jeg så glad for, at jeg slet ikke kunne vente med at starte på min uddannelse, så efter kun et halvt sabbatår startede jeg på Learnmark Tech – det er den bedste beslutning, jeg har truffet.
Emma, i lære som cater

 

Uddannelsen til cater

På uddannelsen lærer du om kundeservice, servering, hygiejne og rengøring. Du lærer at tilberede varme og kolde retter og forskellige slags pålæg. På uddannelsen får du undervisning i salg og kundeservice, hygiejne og ernæring.  

Du kan tage grundforløb 1 og grundforløb 2 til gastronom med speciale i smørrebrød og catering på Learnmark Tech. Når du skal på skoleophold, mens du er i lære, skal du gå på en anden skole. Det aftaler du med den virksomhed, hvor du er ansat. 

Bæredygtighed på uddannelsen

Bæredygtighed er en helt naturlig del af hverdagen. Du arbejder blandt andet med

  • de enkelte fødevarers CO2-aftryk og lærer at sammensætte retter, der belaster miljøet mindst muligt
  • energirigtige tilberedningsmetoder
  • minimering af madspild, som både tilgodeser den økonomiske og den miljømæssige bæredygtighed.

Den sociale bæredygtighed fylder meget på uddannelsen, fordi hotel- og restaurantbranchen fremstiller fødevarer og dermed påvirker menneskers sundhed og trivsel direkte – herunder økologi kontra konventionelt fremstillede råvarer. 

I lære som cater

Når du har bestået grundforløb 2, fortsætter du på hovedforløbet. Her er du i lære i en virksomhed og på skoleophold.

Det er vigtigt, at du selv er aktiv, når du søger læreplads. Du får også undervisning på skolen i at søge læreplads, og vi har et godt samarbejde med mange virksomheder, der søger lærlinge.

Kan du ikke finde en læreplads, har du mulighed for skoleoplæring.

Læs mere om lærepladser


Når du er udlært cater

Som udlært gastronom kan du arbejde i caféer, bistroer eller kantiner. Du kan også læse videre til serviceøkonom eller procesteknolog.