Drømmeuddannelsen sætter en streg over usikkerheden

Efter et stressende uddannelsesvalg har GF2-elev Emma Friis Høj fundet drømmeuddannelsen. Hun er nu ved at uddanne sig til klejnsmed på Learnmark Tech.

Da Emma Friis Høj var barn, var hun sikker på, at hun ville være konditor. Men da hun blev ældre, begyndte hun at tvivle. Hun har i flere år haft svært ved at finde ud af, hvilken uddannelse der er den rigtige for hende.

Der er så meget, man kan vælge mellem og det har jeg altid syntes var svært. Jeg har ikke 100 procent vist, hvad jeg ville ud over at jeg gerne ville bruge mine hænder. Før jeg lagde mig fast, var det stressende. Jeg havde svært ved at finde rundt i, hvad jeg skulle. Og det gjorde, at jeg begyndte at tvivle på mig selv.

Emma, GF2-elev på smedeuddannelsen

Stor lettelse at vælge uddannelse

Emma Friis Høj har gået på HF-Søfartskole på Ærø, hvor hun fik en HF-eksamen og første modul af skibsofficersuddannelsen. Hun kunne godt lide, at undervisningen vekslede mellem teori og praktisk arbejde i værksteder og på havet. Det var på HF-Søfartsskole, at Emma Friis Høj prøvede at svejse for første gang, og hun syntes med det samme om det. Da hun fik sin studenterhue, flyttede hun tilbage til Horsens og fik et job i produktionsvirksomheden R82.

Emma - smed
De hjalp mig rigtig meget med at finde ud af, hvad jeg skulle uddanne mig til. Jeg fik lov til at afprøve forskellige opgaver og arbejdede både på lager og som metalarbejder. Her fandt jeg ud af, at jeg ville være smed, og så tilbød de mig en læreplads. Det blev jeg virkelig glad for! Det var en stor lettelse, da jeg lagde mig fast på en uddannelse.

Emma, GF2-elev på smedeuddannelsen

Har valgt rigtigt 

I midten af januar begyndte Emma Friis Høj på smedeuddannelsen på Learnmark Tech. Inden første skoledag havde hun både glædet sig til, men også frygtet, hvordan det ville blive at starte. Men det var der ingen grund til. Hun er kun blevet positivt overrasket og er sikker på, at hun har valgt rigtigt.

Emma - smed op Learnmark Tech
Jeg kan rigtig godt lide skolen. Det er meget lærerigt, jeg kan virkelig godt lide variationen i opgaverne. Der er både teknisk tegning, mag-, mig- og tigsvejsning og elektrode-, gas- og iltsvejsning. Lærerne er dygtige, og det er en rigtig god klasse, jeg er kommet i. Jeg er meget perfektionistisk. Ved elektrodesvejsning rejser slagget sig, hvis man rammer den perfekte hastighed og varme, det er en fed følelse. Lige nu arbejder vi med teori hjemmefra på grund af Covid-19, og jeg glæder så meget til at komme tilbage på skolen.

Emma, GF2-elev på smedeuddannelsen

Læs mere om uddannelsen til smed