Online åbent hus 31. jan. kl. 19.00 pointer

Gulvlægger

Gulvlæggeren er specialist i at lægge gulve og vurdere hvilke materialer, der skal bruges under forskellige forhold og i forskellige byggerier.

Gulvlægger

Hver byggeopgave stiller krav til gulvlæggerens viden og brede kendskab til materialer og løsninger.

Film om Learnmark Tech

På Learnmark Tech kan du starte på over 20 uddannelser - en af dem er gulvlægger. Se filmen om Learnmark Tech

FAKTA

Jobbet som gulvlægger

Gulvlæggeren er specialist i at lægge gulve og vurdere hvilke materialer, der skal bruges til alle mulige forhold og byggerier. Eksempelvis skal gulvene på hospitaler være skridsikre, i kontorer it-venlige og på badeværelset skal det holde tæt. Hver byggeopgave stiller krav til gulvlæggerens viden og brede kendskab til materialer og løsninger.

Gulvlæggerarbejdet starter under det synlige gulv med at oprette og spartle ujævnheder, så det færdige resultat er helt i top. Gulvlæggeren arbejder fx med træ, linoleum, vinyl, kork, gummi, filt, folie og tekstiltæpper.

Det er også gulvlæggeren, der giver rummet den afsluttende finish med fodpaneler og fejelister, og der kan også udføres udsmykninger med mønstre, borter og dekorationer i forskellige materialer.

Vådrum og badeværelser er et særligt speciale, som gulvlæggeren får et grundigt kendskab til i sin uddannelse. Her skal arbejdet være helt tæt og kunne klare en stor belastning med vand og slid.

Uddannelsen til gulvlægger

Uddannelsen til gulvlægger veksler mellem skole og praktik, så du får mulighed for at bruge det, du lærer på skolen. Du lærer de grundlæggende arbejdsmetoder, og du skal have lyst til at lære om materialers styrker og svagheder, da gulvlæggeren ofte rådgiver og hjælper kunder til at vælge materialer og farver. Samtidig skal du kunne arbejde med stor præcision og kvalitetssans.

Du kan tage grundforløb 1 og grundforløb 2 til gulvlægger på Learnmark Tech. Hovedforløbet skal du tage på enten Mercantec i Viborg eller Next i København.

Når du er udlært gulvlægger

Som udlært gulvlægger kan du starte som svend eller som selvstændig. Du kan også vælge at læse videre til fx byggetekniker, kort- og landmålingstekniker, bygningskonstruktør eller bygningsingeniør.

 

* Kilde: Dansk Arbejdsgiverforening. Gennemsnitsløn inkl. pension for en nyudlært svend med op til 1 års erfaring i Region Midtjylland.

chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lise Liin
M:+45 4212 7327E:lil@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve