Tækkemand

En tækkemand kan håndværket med at lægge nyt stråtag, reparere tækninger og udføre kviste og detaljer i taget, som passer til husets og tidens byggestil.

Tækkemand

Tækkemandens håndværk er fyldt med traditioner, kultur og historie, og branchen oplever i øjeblikket en voksende interesse for faget.

Film om Learnmark Tech

På Learnmark Tech kan du starte på over 20 uddannelser - en af dem er tækkemand. Se filmen om Learnmark Tech

FAKTA

Jobbet som tækkemand

Tækkemanden kan håndværket med at lægge nyt stråtag, reparere tækninger og udføre kviste og detaljer i taget, som passer til husets og tidens byggestil. En vigtig del af tækkemandens arbejde er at vælge og sortere tagrørene, alt efter hvor i taget de skal ligge.

Grundlæggende er teknikker og arbejdsmetoder  de samme, som man har brugt i mange år, men i dag bruger tækkemanden fx også moderne materialer og eldrevet værktøj.

Der stilles i dag store krav til  tækkemandens arbejde, som skal leve op til myndighedernes krav vedrørende fugt, isolering og brandhæmmende foranstaltninger.

Hver egn i landet har sin egen stil og tækkemetoder. Tækkemanden skal derfor kende de forskellige egnes tækketraditioner og fungere som rådgiver for bygherren, når der skal tækkes.

Tækkearbejdet foregår for det meste udendørs i det åbne landskab. Tækkemænd arbejder i tækkefirmaer og i tømrer- og snedkervirksomheder eller er selvstændige med egen virksomhed. Tækkefirmaer har typisk få ansatte.

Uddannelsen til tækkemand

På uddannelsen til tækkemand lærer du om materialevalg og de grundlæggende arbejdsmetoder, så du kan lægge nyt stråtag, reparere tækninger og udføre kviste og detaljer i taget, som passer til husets og tidens byggestil.

En del af uddannelsen består i dag af grundlæggende tømrerarbejde, så du også kan reparere tagkonstruktioner, udføre renoveringer og afsluttende tømrerarbejde.

Du kan tage grundforløb 1 og grundforløb 2 til tækkemand på Learnmark Tech. Hovedforløbet skal du tage på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

Når du er udlært tækkemand

Som udlært tækkemand kan du starte som svend eller som selvstændig. Du kan også vælge at læse videre til fx bygningsingeniør.

chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lise Liin
M:+45 4212 7327E:lil@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve