Online åbent hus 31. jan. kl. 19.00 pointer

Tømrer

Tømreren udfører det meste af træ- og konstruktionsarbejdet i bolig- og erhvervsbyggeri. Det kan være både inden for nybyggeri og renovering.

Tømrer

Tømreren udfører det meste af træ- og konstruktionsarbejdet i bolig- og erhvervsbyggeri. Det kan være både inden for nybyggeri og renovering.

Film om Learnmark Tech

På Learnmark Tech kan du starte på over 20 uddannelser - en af dem er tømrer. Se filmen om Learnmark Tech

FAKTA

Jobbet som tømrer

Som tømrer kan du arbejde med mange forskellige arbejdsopgaver. Du kan både være med til at opføre nyt byggeri, men også renovere ældre bygninger. Du er fx med til at opsætte køkkener, lægge gulve og sætte vinduer i. Som tømrer vil du derfor kunne komme til at arbejde med både de små detaljer og opsætning af store tagspær. 

Du bruger som tømrer både dine hænder i det fysiske arbejde på byggepladsen og din teoretiske viden i forbindelse med fx konstruktionstegning eller energiberegning.

Hør Kenneth fortælle om jobbet som tømrer.

Uddannelsen til tømrer

Uddannelsen til tømrer veksler mellem skole og praktik, så du får mulighed for at bruge det, du lærer på skolen. På tømreruddannelsen får du kendskab til byggeprocessen fra tegning til færdig bygning. Du lærer at tegne bygningstegninger i programmet AutoCAD og at bygge efter gamle håndværksteknikker. På uddannelsen til tømrer kommer du også til at lære om miljø, sikkerhed og bygningsreglementer, og du får undervisning i fx matematik, samfundsfag og energiforståelse.

Når du er udlært tømrer

Som udlært tømrer kan du blive ansat i et tømrerfirma eller blive selvstændig tømrer. Der er også gode muligheder for at arbejde i udlandet – at være dansk håndværker er et kvalitetsstempel i udlandet. Du kan også vælge at læse videre til fx bygningskonstruktør, arkitekt eller diplomingeniør.

 

I 2025 kommer Danmark til at mangle 10.500 faglærte med en bygge- og anlægsuddannelse.

Kilde: Dansk Byggeri
Illustration: Sorte citationstegn
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lise Liin
M:+45 4212 7327E:lil@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve