EUX Tømrer med egen virksomhed

"Du bliver ikke en dårligere tømrer af, at du også kan gå på gymnasiet, og du bliver ikke en dårligere gymnasieelev af, at du også er tømrer." 

Nicolai Vad Kruse blev færdigudlært tømrer for 3 år siden. Planen var egentlig, at han skulle ud at rejse, men da det ikke kunne lade sig gøre dengang, tog hans liv noget af en uventet drejning. Han startede nemlig sin egen virksomhed op, hvilket har budt på en masse andre spændende oplevelser.

 

"... når jeg nu havde muligheden for at stille mig selv i en position, hvor, at når jeg var færdig, så kunne jeg både læse videre, hvis det var det, jeg ønskede. Jeg kunne fortsætte som tømrer, og synes at det var rigtig lækkert, og så være uheldig at falde af et stillads eller på anden måde komme til skade og ikke længere kunne arbejde i faget om 10 år. Så var jeg på den måde allerede der bedre stillet."

 

Nicolai påpeger desuden, at EUX'en er en god uddannelse at tage, da man har bedre muligheder for at skifte beskæftigelse, hvis man en dag skulle finde ud af, at håndværkerfaget ikke var så spændende alligevel.

 

Det bedste ved at være tømrer

De mange timer, man tilbringer udendøre hele året, er for Nicolai klart en af de bedste ting ved at være tømrer. Der er mange lyse timer, både i juni men også i december, og som tømrer får man lov til at være ude i langt de fleste af dem. "Og det betyder noget", siger han.

Tidligere EUX elev - selvstændig tømrer