23. januar 2023

Rejsebrev fra legatmodtager Alexander i Chicago

Alexander Gram Jensen, som blev student fra Learnmark Gymnasium HTX i 2017, modtog i foråret 2022 Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat på 30.000 kr.

Det var et godt bidrag til hans studieophold på Kellogg School of Management, Northwestern University i Chicago, USA i efteråret 2022. Herefter fortsætter han på studiet Cand.merc. International Business på CBS i København.

Livet i Evanston, Chicago

Det er bestemt noget andet at bo her I Evanston, som ligger cirka 25 kilometer nord for
downtown Chicago. Evanston er mere eller mindre en ren collegeforstad, hvor alle de
studerende på Northwestern University holder til.

Der er en fed energi, og man ser konstant andre studerende på gaden. Ligeledes bor man et par hundrede meter fra alle sine venner, som man ofte møder, når man går rundt eller er på vej til campus.

Det er fedt at opleve, da CBS er placeret i midten af København, og man derfor ikke får den samme campusstemning.

Jeg har nydt rigtig godt af faciliteterne, som er verdensklasse. Vi har fri adgang til store fitness-faciliteter, squashbaner, tennisbaner, 50 meter svømmebassin, basketboldbaner og en masse andet.

Skolen er placeret lige ved Lake Michigan, som er et fantastisk sceneri til mine løbeture.

Kellogg’s campus er ligeledes spritnyt og topmoderne, som virkelig gør det fedt at gå til time.

Hertil er det fedt, at Chicago har en godt forbundet lufthavn, som har det gjort muligt, at min kæreste og søskende har kunnet besøge mig i et par uger, hvor jeg havde mulighed for at vise dem rundt i Chicago, besøge Six Flags forlystelsespark, opleve en tailgate fodboldkamp og endda tage dem med til min undervisning et par gange – som de alle synes var utroligt spændende!

Da jeg ankom, var vejret utroligt godt (25 – 30 grader). I takt med at vi går efteråret og
vinteren i møde, begynder vinden og kulden at tage til. Jeg begynder så småt at forstå, hvorfor alle beskriver vinteren i Chicago som bidsk, og hvorfor Chicago bliver kaldt ”the windy city”.

Alexander foran Kellog University i Chicago

Kellogg School of Management

Forud for mit udvekslingsophold har jeg gjort mig mange refleksioner over, hvad jeg kunne forvente af Kellogg School of Management.

Jeg vidste, at skolen havde renommé for at være blandt et af verdens absolut bedste MBA-studier, og at de særligt udmærker sig indenfor marketing. Alt dette har vist sig at holde stik.

Når jeg sammenligner med mine studier på Copenhagen Business School, er det en helt anden tilgang til undervisningen. Kellogg er meget fokuseret på case-baseret undervisning med gruppe arbejde som en integreret del af kurserne.

Det betyder, at jeg hver uge har cirka 6-9 karaktergivende afleveringer oveni de
almene lektier, som skal læses.

Det er meget intense forløb, som er utroligt givende, men jeg må dog indrømme, at mængden af lektier har overrasket mig betydeligt. Set i baglyset, kan jeg dog også se, at 4 ud af 5 af mine kursusvalg er faldet på skolens mest intense kurser. Heldigvis er de alle sammen utroligt spændende, og jeg lærer en masse.

Vores undervisere spænder bredt, men alle med den fællesnævner, at de har betydelig erfaring – hvilket, jeg synes, er utroligt fedt. Min professorer er tidligere CEO's af Fortune 500-virksomheder, CEO's af verdens største management konsulent-forretninger og partnere i nogle af USA's største private equity-fonde. Ligeledes benytter rigtig mange undervisere sig af gæstetalere, hvilket betyder, at jeg ugentligt får lov til at sidde og lytte til nogle af verdens mest respekterede ledere og investorer.

Hertil skal det nævnes, at Kellogg ligeledes er kendt for at være en af de mest sociale MBA-skoler. Hver dag er der mindst 20 forskellige arrangementer, man kan engagere sig i, med alt fra sport til høj-faglige klubber og virksomhedspræsentationer.

Stemningsbillede fra campus i Chicago - det er skumring

Et land af mange kulturer

Som en del af min udveksling har det længe været aftalt, at jeg skulle besøge Rasmus Udbye Pedersen – en tidligere legatmodtager.

Vi har kendt hinanden i mange år, og han valgte at studere på Texas Christian University. Derfor var det naturligvis oplagt, at vi fik koordineret en weekend, hvor jeg kunne komme til Fort Worth og besøge ham, opleve hans skole, samt den texanske kultur.

Når man siger alting er større, så gælder det specielt i Texas. Når jeg sammenligner byen med Chicago og Evanston, så er distancerne mellem alting større, bilerne højere, cowboystøvlerne spidsere og maden meget mere fedtet.

Det var en fantastisk weekend, hvor vi fik oplevet hans skoles footballhold vedligeholde titel som ubesejrede på et stadion fyldt med 45.000 mennesker. Ligeledes fik vi udforsket deres campus, som spænder over et meget større område end Northwestern University.

 

Læs mere om Grethe og Henning Skov Jensens rejselegat