Anita gør hobby til levevej

Med fuld opbakning fra familien opsagde Anita Jakobsen sit job som pædagogiskassistent og begyndte som voksenelev på Learnmark Tech. Madlavning har altid været hendes store passion, og efter mange overvejelser er hun nu ved at uddanne sig til ernæringsassistent.

I mere end ti år har Anita Jakobsen arbejdet med at passe børn - først som dagplejer i otte år og derefter i tre år som pædagogisk assistent. I et stykke tid havde jobbet ikke føltes rigtigt, men i en alder af 39 år og som kone og mor til tre var det ikke en nem beslutning at opsige jobbet, den faste indkomst og trygge tilværelse.

Anita2
Det er jo ikke den største fest at leve for SU’en på 6.000 kroner om måneden. Jeg frygtede, om det kunne løbe rundt og har været lidt nervøs for at tage springet før nu. Men jeg tænkte bare, at jeg blev nødt til at følge min drøm, satse og springe ud i det.

Anita, ernæringsassistentelev på GF2

Da beslutningen var taget, gik det hurtigt 

Anita Jakobsen kontaktede en lærer på Learnmark Tech for at få informationer om ernæringsassistentuddannelsen, og læreren inviterede hende ud at se skolen. Efter rundvisningen forsvandt tvivlen, og Anita Jakobsen kørte dagen efter direkte ud til sit job og sagde op. Nu har hun snart gået på uddannelsen i et halvt år og har ikke fortrudt sin beslutning.

Anita1
Jeg synes, det er en rigtig god skole. Der er nogle flotte faciliteter, gode lærer og et godt miljø. Jeg har altid lavet og spist meget mad og synes, det er spændende at læse om og eksperimentere med forskellige retter. På uddannelsen lærer jeg teorien bag maden, det er spændende - på en måde er det nu min hobby, jeg uddanner mig i.

Anita, ernæringsassistentelev på GF2

Bekymringer blev gjort til skamme

Anita Jakobsen var godt klar over, at hun med sine 39 år ville blive klassens alderspræsident. Det er mere end 20 år siden, hun sidst sad på skolebænken og lærte naturvidenskablige fag, så hun var lidt nervøs for, hvordan det ville blive at komme tilbage. Hun fandt dog hurtigt ud af, at der ikke var nogen grund til bekymring.

Anita3
Det var mest den teoretiske del, jeg var lidt bekymret for. Jeg har jo ikke haft fysik og kemi siden 9. klasse, og det er jo en del år siden, må man sige. I køkkenet vidste jeg godt, at jeg ville have en fordel i forhold til en på 17 år, fordi jeg har så meget erfaring. Jeg synes faktisk generelt, at min alder er en fordel i forhold til at lære. Jeg er rigtig glad for uddannelsen og mine klassekammerater.

Anita, ernæringsassistentelev på GF2

Familiens støtte betyder alt

Til august får Anita Jakobsen igen en ny hverdag, når hun skal begynde på sin elevplads hos Hedensted Kommune i et produktionskøkken. Hun er meget glad for, at hun tog springet, og særligt familiens opbakning har betydet meget for hende.

Min mand og børn synes, det er fedt og sejt, at jeg turde. De bakker mig op, og min mand siger, at vi nok finder ud af det – så må vi droppe en ferie, hvis det strammer for meget til. Det betyder alt, at de bakker mig op. Hvis ikke de gjorde det, så var det ikke nemt at gøre det her.

Anita, ernæringsassistentelev på GF2