Ernæringsassistent

Ernæringsassistenten tilbereder mad i store mængder og sammensætter måltider til folk med specielle behov som fx allergi eller særlige diæter.

Ernæringsassistent

Ernæringsassistenten tilbereder mad i store mængder til mange mennesker.

FAKTA

Eleverne på GF1 og GF2 fortæller om undervisningen

Claudia fortælle om uddannelsen til Ernæringsassistent.

Jobbet som ernæringsassistent

Som ernæringsassistent tilbereder og anretter du måltider, og du sørger også for oprydning og rengøring i køkkenet. Du sammensætter måltider til folk med specielle behov som fx allergi og særlige diæter. Ernæringsassistenten sørger også for indkøb og planlægning af menuer.

Uddannelsen til ernæringsassistent

Som ernæringsassistent lærer du at energiberegne mad og at tilberede specialkost til fx syge eller synkebesværede. Du lærer om madens sammensætning og om indholdet af fedt eller protein i en bestemt ret. På uddannelsen lærer du at benytte hjælpemidlerne i et storkøkken. Du får viden om hygiejne, da det er en vigtig del af uddannelsen, og du lærer også om krop og motion.

På uddannelsen til ernæringsassistent er der praktikpladsgaranti. Det betyder, at du kan komme i skolepraktik, hvis du ikke finder en læreplads i en virksomhed.  Du skal dog opfylde EMMA-kravene for at få en skolepraktikplads.

Du kan tage grundforløb 1 og grundforløb 2 til ernæringsassistent på Learnmark Tech. Når du skal på skoleophold, mens du er i lære, skal du gå på en anden skole. Det aftaler du med den virksomhed, hvor du er ansat. 

Når du er udlært ernæringsassistent

Som ernæringsassistent kan du få job i storkøkkener på fx sygehuse, skoler eller i kantiner. Du kan også læse videre til akademigastronom eller tage en professionsbachelor i ernæring og sundhed.

 

Jeg synes det er vildt spændende at lave mad til rigtig mange mennesker og stadig få det til at smage af noget godt.

Kathrine Juhl, ernæringsassistent
Illustration: Sorte citationstegn
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lise Liin
M:+45 4212 7327E:lil@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve