Ernæringsassistent
Ernæringsassistenten tilbereder mad i store mængder til mange mennesker.
-
Varighed
2 år – 4 år og 2 måneder
-
Økonomi
SU og lærlingeløn
Løn: 31.070 kr.* -
Adgangskrav
OBS: Praktikpladsgaranti på uddannelsen
-
Studiestart
- 12. august 2021
- 17. januar 2022
-
Tilmeld
-
Download folder
Eleverne på GF1 og GF2 fortæller om undervisningen
Jobbet som ernæringsassistent
Som ernæringsassistent tilbereder og anretter du måltider, og du sørger også for oprydning og rengøring i køkkenet. Du sammensætter måltider til folk med specielle behov som fx allergi og særlige diæter. Ernæringsassistenten sørger også for indkøb og planlægning af menuer.
Uddannelsen til ernæringsassistent
Som ernæringsassistent lærer du at energiberegne mad og at tilberede specialkost til fx syge eller synkebesværede. Du lærer om madens sammensætning og om indholdet af fedt eller protein i en bestemt ret. På uddannelsen lærer du at benytte hjælpemidlerne i et storkøkken. Du får viden om hygiejne, da det er en vigtig del af uddannelsen, og du lærer også om krop og motion.
På uddannelsen til ernæringsassistent er der praktikpladsgaranti. Det betyder, at du kan komme i skolepraktik, hvis du ikke finder en læreplads i en virksomhed. Du skal dog opfylde EMMA-kravene for at få en skolepraktikplads.
Når du er udlært ernæringsassistent
Som ernæringsassistent kan du få job i storkøkkener på fx sygehuse, skoler eller i kantiner. Du kan også læse videre til akademigastronom eller tage en professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Jeg synes det er vildt spændende at lave mad til rigtig mange mennesker og stadig få det til at smage af noget godt.
Kathrine Juhl, ernæringsassistent* Kilde: Kost- og ernæringsforbundet inkl. pension. Hele landet.