Kok
Som kok omdanner du råvarer til spændende menuer, og du får masser af muligheder for at eksperimentere med både kendte og mindre kendte råvarer.
-
Varighed
2 år – 4 år og 3 måneder
-
Økonomi
SU og lærlingeløn
-
Adgangskrav
OBS: Praktikpladsgaranti på uddannelsen
-
Studiestart
- 11. august 2022
-
Tilmeld
-
Download folder
ELEVERNE FORTÆLLER OM UNDERVISNINGEN
Jobbet som kok
Som kok står du for indkøb og sammensætning af menuen og drikkevarer, der passer til. Du har mulighed for at være kreativ og sammensætte menuer af de råvarer, du har til rådighed. Som kok har du ofte skiftende arbejdstider og aftenarbejde. Herudover er samarbejde i team en vigtig del af at være kok.
Uddannelsen til kok
På uddannelsen til kok lærer du om råvarer og tilberedningsmetoder. Du lærer at planlægge indkøb, sammensætte en menu og anrette den, så den tager sig bedst muligt ud. Du får viden om sundhed, ernæring og lærer om kundebetjening. Under din uddannelse har du mulighed for at tage din praktik i udlandet.
Du kan tage grundforløb 1 og grundforløb 2 til kok på Learnmark Tech. Når du skal på skoleophold, mens du er i lære, skal du gå på en anden skole. Det aftaler du med den virksomhed, hvor du er ansat.
På kokkeuddannelsen er der praktikpladsgaranti. Det betyder, at du kan komme i skolepraktik, hvis du ikke finder en læreplads i en virksomhed. Du skal dog opfylde EMMA-kravene for at få en skolepraktikplads.
Når du er udlært kok
Som udlært kok kan du arbejde på restauranter, caféer eller starte din egen. Danske kokke er eftertragtede, og der er derfor god mulighed for at finde job i udlandet. Du kan også læse videre til akademigastronom.
Noget af det bedste ved mit job er, at jeg får lov til at leve mine drømme ud, at anrette maden flot og glæde andre med min passion for mad.
Mathias, kok