Tjener
Som tjener er du restaurantens ansigt udadtil, og du er med til at give gæsterne en god oplevelse.
-
Varighed
3 år og 4 måneder
-
Økonomi
SU og lærlingeløn
Startløn: 28.107 kr.* -
Adgangskrav
OBS: Tjener er en fordelsuddannelse, og der er praktikpladsgaranti på uddannelsen .
-
Studiestart
- 12. august 2021
- 17. januar 2022
-
Tilmeld
-
Download folder
ELEVERNE PÅ GF1 OG GF2 FORTÆLLER OM UNDERVISNINGEN
Jobbet som tjener
Som tjener er du leddet mellem gæsten og køkkenet, og kundekontakt er en stor del af jobbet. Som tjener skal du være serviceminded og være god til at have gang i mange ting på én gang. Tjeneren tager imod bestillinger, afregning og at rådgive gæsten om menu og vin. Du skal som tjener derfor have viden om den mad og vin, du serverer for gæsterne. Som tjener løber du stærkt, men du skal samtidig se præsentabel ud. Tjeneren arbejder ofte, når andre har fri, og du skal derfor være forberedt på aften- og weekendarbejde.
Uddannelsen til tjener
På uddannelsen til tjener lærer du om forskellige former for servering, borddækning og blomsterdekoration. Du lærer at lave forskellige drinks og får et grundigt kendskab til mad og vin, da det er dig, der skal præsentere kokkens arbejde for gæsterne. På uddannelsen lærer du om kommunikation, service og arbejdsmiljø. Du har mulighed for at tage din praktik i udlandet.
Når du er udlært tjener
Som udlært tjener kan du blive ansat på restauranter eller hoteller. Du kan også læse videre til serviceøkonom eller tage en professionsbachelor i ernæring og sundhed.
*Kilde: HORESTA inkl. pension.