Tjener

Som tjener er du restaurantens ansigt udadtil, og du er med til at give gæsterne en god oplevelse.

Tjener

Som tjener er du restaurantens ansigt udadtil, og du er med til at give gæsterne en god oplevelse.

FAKTA

ELEVERNE PÅ GF1 OG GF2 FORTÆLLER OM UNDERVISNINGEN

Undervisningen på GF1
Undervisningen på GF2

Jobbet som tjener

Som tjener er du leddet mellem gæsten og køkkenet, og kundekontakt er en stor del af jobbet. Som tjener skal du være serviceminded og være god til at have gang i mange ting på én gang. Tjeneren tager imod bestillinger, afregning og at rådgive gæsten om menu og vin. Du skal som tjener derfor have viden om den mad og vin, du serverer for gæsterne. Som tjener løber du stærkt, men du skal samtidig se præsentabel ud. Tjeneren arbejder ofte, når andre har fri, og du skal derfor være forberedt på aften- og weekendarbejde.

Uddannelsen til tjener

På uddannelsen til tjener lærer du om forskellige former for servering, borddækning og blomsterdekoration. Du lærer at lave forskellige drinks og får et grundigt kendskab til mad og vin, da det er dig, der skal præsentere kokkens arbejde for gæsterne. På uddannelsen lærer du om kommunikation, service og arbejdsmiljø. Du har mulighed for at tage din praktik i udlandet.

Du kan tage grundforløb 1 og grundforløb 2 til tjener på Learnmark Tech. Når du skal på skoleophold, mens du er i lære, skal du gå på en anden skole. Det aftaler du med den virksomhed, hvor du er ansat. 

Når du er udlært tjener

Som udlært tjener kan du blive ansat på restauranter eller hoteller. Du kan også læse videre til serviceøkonom eller tage en professionsbachelor i ernæring og sundhed.

chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Marianne Hairing Simonsen
M:+45 4212 7394E:msim@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding til Tjener

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve