Learnmark Talent

 


For elever i 8. og 9. klasse


Ønsker du faglige udfordringer? Har du et talent inden for IT, naturvidenskabelige eller sproglige fag? Eller er du fremtidens idémand/-kvinde og iværksætter eller opfinder? Så skal du søge om optagelse på Learnmark Talent.

Du kan vælge mellem fire talentforløb. Alle forløb afvikles på tre skoledage i efteråret 2022, hvor du sammen med andre talenter fra grundskolerne i Horsens og Hedensted får mulighed for at arbejde med dit talent på et gymnasialt niveau.

Du skal regne med at blive udfordret både fagligt og personligt, og så skal du være klar på, at der kan forekomme hjemmestudier og/eller opgaver.

Det er gratis at deltage i Learnmark Talent.

Fakta

Talentforløb

  1. Sprog og kultur
  2. Lær at starte og lede egen virksomhed
  3. Lær at udvikle spil og animationsvideoer
  4. Fysik, fremtidens fødevarer og forsøg

 

Dato

21. september 2023
7. november 2023
28. november 2023

Kl. 8.00-15.05


Sted

Learnmark Gymnasium HHX & HTX
Stadionsvej 2, Horsens

Tilmeld

Download ansøgningsskema (pdf)

Send ansøgningssskema med sikker post til info@learnmark.dk 

OBS
Her kan du læse hvordan du sender mail som sikker post 

Deadline
1. september 2023. Du får svar på din ansøgning et par dage efter.

01: Sprog og kultur

Learnmark Gymnasium HHX


På talentforløbet i sprog arbejder du med forskellige landes kulturer med særlig fokus på forretningskultur og interkulturel kommunikation. Du prøver at arbejde med engelsk på højt niveau, og dine engelskkundskaber bliver udfordret. Du får indblik i forretningsengelsk, og du prøver at debattere på engelsk om globale emner og problematikker.

Drømmer du om at arbejde i udlandet eller i en international koncern? Synes du, det er spændende at lære andre kulturer at kende? Elsker du at lære nye ord på fremmedsprog? Så skal du melde dig til vores talentforløb i sprog.

Sidst, men absolut ikke mindst får du en smagsprøve på andre fremmedsprog, du kan vælge på HHX: fransk, spansk og kinesisk. Du får også indsigt i, hvilke sproglige karrieremuligheder der er ude i verden.

À bientôt ! ¡Te veo pronto! See you soon!

Maks. 20 deltagere

 

02: Lær at starte og lede egen virksomhed

Learnmark Gymnasium HHX


Drømmer du om at blive fremtidens direktør? Er du god til at få idéer, og kan du se store muligheder i at opbygge en bæredygtig virksomhed omkring disse idéer? Så er du et af de talenter, vi søger. I dette talentforløb kan du vælge enten at arbejde med dine egne iværksætteridéer, eller du kan kaste dig over en erhvervscase fra det virkelige liv, hvor du i samarbejde med en lokal virksomhed skal løse en udfordring.

Du bliver undervist af gymnasielærere, som giver dig redskaber og metoder i forhold til at udvikle dine egne idéer og din egen virksomhedsdrøm. Samtidig møder og sparrer du med nogle af de største iværksættertalenter på Learnmark Gymnasium HHX.

Måske får du gennem dette forløb skabt afsættet for at starte din egen virksomhed – på dette forløb drømmer vi STORT!

Maks. 25 deltagere

03: Lær at udvikle spil og animationsvideoer

Learnmark Gymnasium HTX

 

Vil du være med til at udvikle spil? Kan du lide at nørde med kode, eller er du en haj til at fortælle en god historie med grafik og billeder?

Så meld dig til talentforløbet Spiludvikling, hvor du prøver at udvikle spil og animationsvideoer. Før du kan udvikle spillet, skal du arbejde med forståelse af målgruppen for dit spil, krav til spillet, og du skal udarbejde et storyboard (præproduktion).

I produktionsfasen arbejder du med kode, du udvikler karakterer til spillet og arbejder med grafik. Når spillet er færdigt, skal du arbejde med brugertests for at få brugernes vurdering med i din afsluttende evaluering af dit spil. Her bruger du blandt andet Eyetracker for at se, hvor brugeren kigger (postproduktion).

Til sidst undersøger du, hvorfor og hvordan vi oplever VR-spil anderledes end de 2D-spil, I har produceret på holdet. I talentforløbet arbejder du med emner, som hører til IT-fagene kommunikation/IT og informatik.

Maks. 20 deltagere

04: Fysik, fremtidens fødevarer og forsøg

Learnmark Gymnasium HTX

 

Kan du lide fysik og biologi? Synes du også at bioteknologi lyder som et spændende fag? Elsker du at eksperimentere? Og drømmer du om at løse fremtidens problemer i laboratoriet?

Så skal du vælge dette talentforløb. Her arbejder du og de andre talenter med blandt andet bæredygtighed i bioteknologi og bevægelseslære i fysik. Du arbejder også teoretisk og praktisk med fremtidens fødevarer, og hvordan man skaber alternative proteinkilder. På den måde prøver du fag som fx fødevareteknologi og bioteknologi.

Når I arbejder med faget fysik, lærer du om skrå kast, hvor du tester dine beregninger i praksis.

Maks. 20 deltagere