Online åbent hus 31. jan. kl. 19.00 pointer

Industritekniker

Industritekniker arbejder med den nyeste teknologi i jern- og metalbranchen.

Industritekniker

Som industritekniker arbejder du med den nyeste teknologi i jern- og metalbranchen, og målene skal ofte passe ned til en tusindedel af en millimeter.

Film om uddannelsen til industritekniker

I filmene får du en fornemmelse af, hvad eleverne arbejder med på en almindelig skoledag og om uddannelsen til industritekniker. 

Det fede ved at være industritekniker er, at man altid kan lære mere. Det er en branche, der udvikler sig helt vildt, hvor mere og mere manuelt arbejde bliver erstattet af robotter – med robotter kan man skabe noget helt nyt, og efter et par timers programmering kan man få den til at køre en manuel produktion.

Morten, industriteknikerlærling
FAKTA

Jobbet som industritekniker

Som industritekniker vedligeholder og producerer du forskellige former for maskiner, anlæg og reservedele. Med et speciale inden for produktion arbejder du med at opbygge og vedligeholde produktionsudstyr, mens du med et speciale inden for maskine står for programmering og betjening af CNC-centre.   

En industritekniker starter med en klump metal, og ved hjælp af avanceret programmering på en CNC-maskine ender det med at blive et produkt, man kan bruge til noget. Det synes jeg er ret fedt!

Ömer, industriteknikerlærling
Ömer står ved en CNC-maskine

Flere film om uddannelsen 

Uddannelsen til industritekniker

På uddannelsen til industritekniker lærer du at fræse og dreje. Du lærer også programmering og betjening af CNC-maskiner, og du bliver undervist i fx matematik, fysik, dansk og engelsk. Du lærer at lave tekniske beregninger og at tegne i et CAD-system.

På uddannelsen til industritekniker skal du specialisere dig inden for enten maskin eller produktion. Vælger du specialet maskin kan du tage det på Learnmark Horsens, vælger du specialet produktion, skal tage dit hovedforløb på en anden erhvervsskole.

Når du er udlært industritekniker

Nu du er udlært industritekniker, kan du få job på fx skibsværfter eller i jern- eller metalindustrien. Du kan også læse videre til produktionsteknolog, maskinmester eller diplomingeniør.

 

Jeg får stort set nye opgaver hver dag, som jeg skal programmere, og det gør mit arbejde meget varieret.

Casper Lind, industritekniker Industritekniker: Den praktiske vej er den bedste
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lise Liin
M:+45 4212 7327E:lil@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve