Studie- og sprogrejser

På Learnnmark Gymnasium HHX har du mange muligheder for at komme på studierejser - både i Danmark og udlandet.

På alle rejser og ophold er der et fagligt indhold, som er afstemt i forhold til uddannelse og fag. Sociale arrangementer og tid til at styrke kammeratskabet blandt eleverne er også en vigtig del.

1. G

Alle HHX-elever:

 • Teambuildingtur med din grundforløbsklasse
 • Tur til København med din studieretningsklasse.

2. G

Alle HHX-elever:

 • Rejse til en europæisk by sammen med din klasse.

Elever med

 • tysk tager på endagstur til Flensborg
 • samfundsfag tager til Ungdommens Folkemøde i København.

3. G

Alle HHX-elever kan vælge en af disse rejser, hvor vi rejser på tværs af klasser:

 • 3 ugers studieophold i USA på college (begrænset antal pladser)
 • 4 dages tur til Tyskland for elever med afsætning, virksomhedsøkonomi eller international økonomi.

Derudover kan elever med

 • kinesisk vælge en sprogrejse til Kina
 • tysk, fransk eller spansk vælge 1 uges sprogskole i Tyskland, Frankrig eller Spanien.

Studietur til London

Det var godt, at vi ikke kun så de klassiske seværdigheder, som man ville som turist. Vi var bl.a. til foredrag på Den Danske Ambassade og inde på Chelsea Stadium, som man normalt ikke ville have set.

Lotte, HHX-elev

Læs artikel: Studieturen til London var en social tur

 

3 ugers studieophold på college i USA

I 3.G kan du komme helt tæt på den amerikanske kultur, når du i 3 uger går på et amerikansk college og bor privat hos en amerikansk familie. HHX-elever går på Shoreline Community, som ligger lige nord for Seattle.

Du

 • bliver en del af studiemiljøet på et college med flere tusinde studerende
 • bliver undervist på engelsk i fag, du kan komme til studentereksamen i
 • oplever byen og området i det nordvestlige USA som både lokal indbygger og turist
 • bor privat hos en amerikansk familie.

 

Egenbetaling

Studieopholdet i USA indebærer egenbetaling. Der bliver mulighed for en opsparingsordning.

Film om collegeophold

Mød HHX-eleverne der i tre uger været på studierejse i Seattle i USA. De har oplevet den amerikanske kultur indefra til blandt andet NBA basketkamp, på udflugt i den smukke, vilde natur og ikke mindst til Bernie Sanders vælgermøde.

Eleverne også været på virksomhedsbesøg hos Amazon og har været rundt i Seattle for at opleve storbyens pulserende liv. Derudover har de været på skitur i Crystal Mountain og en tur til Canada for at se hovedstaden Victoria. 

HHX_Studierejser_collegeophold

College i USA

Learnmark Gymnasium giver en unik mulighed for at prøve at gå på college i USA og bo hos en værtsfamilie. Jeg får nok ikke den samme mulighed for at bo hos en familie igen, som jeg gjorde på den tur.

Emilie, HHX-elev

Læs artikel: Fra Learnmark Gymnasium HHX til Green River College i Seattle

Sprogskole i 3.G

Som HHX-elev får du på 3. år mulighed for et sprogskoleophold i udlandet af en uges varighed. Hvis du har Tysk A, Spansk A eller Fransk A, kan du vælge én af følgende destinationer: Tyskland (Heidelberg), Spanien (Málaga) eller Frankrig (Nice).

Studietur til Malaga

Studieturen til Malaga var både sjov og lærerig. Det var fedt at bo ved en spansk familie og gå på DEBLA (sprogskolen), fordi vi fik et stort fagligt udbytte. I fritiden var vi meget sammen, hvor vi fx tog til stranden eller ud at spise. Det var en superfed studietur, som jeg helt klart anbefaler andre at tage på.

Lærke, HHX-elev

Film om sprogrejsen til Heidelberg

I videoen kan du se, hvordan det så ud, da nogle af 3. g'erne på Learnmark Gymnasium HHX var på sprogrejse til Heidelberg i september 2020.

HHX_Studierejser_sprogrejse Heidelberg

Sprogskole i Heidelberg


Artiklen er skrevet af Kristina, HHX-elev


Det var med sommerfugle i maven, at 10 elever fra Tysk A-holdet på Learnmark Gymnasium HHX pakkede kufferten og tog turen til Heidelberg.

Undervisning på sprogskole
I løbet af ugen gik HHX-eleverne på den lokale sprogskole og fik undervisning i tysk. Med fokus på det mundtlige diskuterede eleverne i grupper, lavede opgaver og spillede spil. Mange havde forventet, at det ville blive svært at følge med, når læreren hele tiden talte tysk, men det blev anderledes, end de havde forventet.

”Jeg havde forventet, at undervisningen ville være mere svær, men læreren var nede på jorden og mødte os på vores eget niveau.” Nina, HHX-elev

I dialog med lokale tyskere
Udover at blive undervist på sprogskolen prøvede eleverne også sprogfærdighederne af i byen på caféer, i butikker og ved seværdigheder. Her var de bekymrede for, om de lokale ville kunne forstå deres tysk, men bekymringerne forsvandt hurtigt, efter de sprang ud i det.

“Folk kunne godt høre på os at vi ikke var tyskere, men de prøvede alligevel at forstå os og tale tysk tilbage i stedet for at slå over i engelsk.” Nina, HHX-elev

Boede hos værtsfamilier
Imens eleverne var i Heidelberg, var de indkvarteret hos værtsfamilier. På meget kort tid lærte de noget omkring den tyske kultur igennem familiernes hverdag og arbejde. De lærte også mange nye tyske vendinger igennem samtaler med familien.

”Værtsfamilierne var imødekommende og gode til at forklare en gang til, hvis man ikke kunne følge med.” Nina, HHX-elev

Studierejse til New York

På vores studietur til New York var vi blandt andet på besøg hos den danskejede iværksættervirksomhed Lemon Squeeze i Brooklyn, som hjælper andre danske virksomheder med at komme ind på det amerikanske marked. Det var superspændende at besøge dem og høre deres fortælling om at flytte til USA.

Emilie, HHX-elev

Søg legat

Hvert år uddeler Learnmark Horsens legater til elever som hjælp til studierejser. Drømmer du om at studere i udlandet, har du som student fra Learnmark Gymnasium HHX & HTX også mulighed for at søge et økonomisk tilskud fra Grethe og Henning Skov Jensens studielegat.

Læs mere om dine muligheder for at søge legater