Forældre

Få hjælp og inspiration til uddannelsesvalget

Du har som forælder en vigtig rolle i dit barns uddannelsesvalg, og det er vigtigt, at i sammen er nysgerrige omkring uddannelse.

Det kan være svært at finde vej i uddannelsesjunglen. Der er mange uddannelser med hver deres indhold og forskellige styrker og muligheder. Der er derfor ikke noget at sige til, hvis
du som forælder synes, det er svært at vejlede dit barn om uddannelse.

Få hjælp og inspiration her på siden til uddannelsesvalget fx gennem artikler, film eller vores nye nyhedsbrev til forældre. 

Nyttige links

www.ug.dk kan du også læse artikler om uddannelsesvalget.

Vidste du at, det er dig der skal sikre, at dit barn får sendt en ansøgning til den valgte ungdomsuddannelse inden 1. marts via www.optagelse.dk?

ORDBOG
 • EUD

  EUD er en forkortelse for erhvervsuddannelse. På en erhvervsuddannelse lærer man et fag eller et håndværk som fx kok, smed, tømrer eller kontorassistent. Uddannelsen veksler mellem skole og praktik i en virksomhed. Man afslutter med et svendebrev (de tekniske erhvervsuddannelser) eller en fagprøve (de merkantile erhvervsuddannelser) og kan kalde sig faglært.*

  På Learnmark Tech kan man starte på 26 tekniske erhvervsuddannelser. På Learnmark Business kan man vælge mellem HG-Business og EUX-Business, som giver adgang til over 20 merkantile erhvervsuddannelser.

  HG-Business kaldes også for
  EUD-Business

 • EUX

  EUX er en forkortelse for en erhvervsfaglig studentereksamen. Med en eksamen fra EUX er man efter 4-5 år både faglært og har fag på gymnasieniveau, som giver direkte adgang til videregående uddannelser som andre gymnasiale uddannelser.

  På Learnmark Horsens kan man
  vælge mellem EUX-Business og otte
  EUX-uddannelser på EUX-Tech.

 • HG

  HG er et et-årigt grundforløb på de merkantile erhvervsuddannelser. Herefter kan man søge elevplads inden for handel, detail eller event.

  Du kan tage HG-Business på Learnmark Business. HG-Business kaldes også for EUD-Business.

   

 • SOSU

  SOSU er en forkortelse for social- og sundhedsuddannelserne til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent og den pædagogiske grunduddannelse (PGU).*

 • Gymnasiale uddannelser

  Gymnasiale uddannelser
  er studieforberedende. Det vil sige, at de giver adgang til videregående uddannelser. Der er fire gymnasiale ungdomsuddannelser: HHX, HTX, STX og HF.*

  På Learnmark Horsens kan man vælge både HHX og HTX.

 • HHX

  HHX er en tre-årig erhvervsgymnasial ungdomsuddannelse, som ud over almene gymnasiale fag har fokus på økonomi, markedsføring, innovation, IT, sprog og internationalisering.

  Vælg HHX på Learnmark Gymnasium HHX

 • HTX

  HTX er en tre-årig erhvervsgymnasial ungdomsuddannelse, som ud over almene gymnasiale fag har fokus på IT, kommunikation, science, teknologi og design.

  Vælg HTX på Learnmark Gymnasium HTX

 • HF

  HF er en forkortelse for Højere forberedelseseksamen og er en gymnasial eksamen.*

 • STX

  STX er en forkortelse for den tre-årige almene studentereksamen.*

chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Elisabeth Damkjær
M:4212 7212E:eda@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve
'